Okosságok

AJÁNLÁSOK

Bookmarking

Hasznos linkek

REKLÁM

Szakma és nyelvvizsga egy tanév alatt! - www.liaiskola.hu

web kell

Web kell...... Mindenkinek

Google Kereső

Egyedi keresés

Hasznos dolgok

Reklámok

Utolsó kommentek

Sokaknak ingyen sem kellene a net?

2008.10.27. 14:49 | webkell | 2 komment

Címkék: internet hasznos

 

 

Sokaknak ingyen sem kéne nethozzáférés


Sere Péter, a PriceWaterhouse Coopers senior managere izgalmas elõadást tartott a vezetékes és a mobil-internetelérés csatájáról az idei Internet Hungary Konferencián.

Azzal már igen régóta tisztában vannak a felhasználók, hogy 2004 óta az indított hanghívások összesített idõtartama tekintetében Magyarországon a mobiltelefon átvette a vezetést a vezetékessel szemben. Ezzel párhuzamosan, lassan, de biztosan elindult a vezetékes vonalak csökkenése, és a mobil-elõfizetések száma pedig már a Magyarország lélekszámát is meghaladta...

....Sere Péter, a PriceWaterhouse Coopers vezetõ menedzsere szerint hasonló folyamatok zajlanak éppen az internetelérések terén is. Jelenleg Magyarországon 2,5 millió szélessávú elõfizetés van, amelybõl 1 millió klasszikus xDSL-alapú, illetve további 750 ezer elõfizetõ kábelen keresztül éri el a világhálót.

Sere Péter elõadása alapján jelenleg a magyar lakosság 94%-a fér hozzá a szélessávú internethez, és ez az arány 2010-re elérheti a 100%-ot. Ennek ellenére több, a konferencián elhangzott elõadás alapján a lakosság 42%-a rendelkezik elõfizetéssel, tehát a lefedettséggel bíró lakosok jelentõs hányada eddig még nem érzett késztetést arra, hogy a világhálón keresztül tájékozódjon.
A PriceWaterhouse menedzserének elõadása alapján az elmúlt években rohamosan csökkentek a vezetékes és vezeték nélküli elõfizetések árai - ami mindenképpen optimizmusra adhat okot a jövõt illetõen is - , ugyanakkor az is biztosan kijelenthetõ, hogy egyes potenciálisnak vélt felhasználók még akkor sem élnének az internet-hozzáféréssel, ha az ingyenes lenne. Ehhez sajnos nagyban hozzájárul a digitális írástudatlanság, így például a számítógép-használatra való képtelenség, vagy internettel kapcsolatos szkepszis, félelmek, és elõítéletek.

 

Forrás: origo.hu

 

A 42% azért nem tűnik olyan rossznak. A lakosságban benne vannak az újszülöttek és a 70-80 éves korosztály is, ami nem kevés, és hát nekik nem biztos, hogy van külön előfizetésük.

Családra lebontva érdekesebb lenne ez az adat.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://webkell.blog.hu/api/trackback/id/tr94734422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBALAZS · http://eloszto.blog.hu 2009.02.28. 18:04:15

Szerintem csak idő kérdése, hogy a folyamatos sulykolással elérjék a marketingesek, hogy mindenki vegyen netet. Azaz ne tudjon élni nélküle. A lefedettség főleg a kistelepülések miatt "gyenge".

Diódejó · http://www.festekszer.hu 2009.08.13. 23:03:31

Sziasztok Kedves Idegenek!
Mint néhányan már közületek biztosan tudjátok, hogy csináltam egy oldalt amely az alábbi tartalommal (hirdetés, apróhirdetés, álláshirdetés, hírek, mai hírek, linktár, blog, chat, fórum) rendelkezik. Ez a www.infoka.hu Ezentúl lehet nyereményeket nyerni, szavazni, versenyezni, és sok minden más hasznos dolgot! Kérlek látogassatok el hozzám. Ja és ha tetszik regisztrálj is be. A szabályzatban megtalálod a pontozási rendszerre vonatkozóakat, ha belépsz olvasd el, mert nagyon hasznos! Jó böngészést, és jó blogolást mindenkinek! Sziasztok!

Ja és van egy másik oldalam is ha érdekel: www.festekszer.hu
gyere és nézz be!
süti beállítások módosítása